Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2014 20:57 - Владимир Путин: САЩ няма да гради нов световен ред без Русия!
Автор: hadzapi Категория: Политика   
Прочетен: 2802 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Владимир Путин сложи край на игричките. На срещата на върха в Сочи, която се проведе на 22-24 октомври, лидерът на Русия сложи картите на масата и заяви, че повече няма да играе по правилата на САЩ. Нещо повече — руския президент изнесе историческа реч, голяма част от която остана скрита от обществото. А какво всъщност каза лидерът на една от най-големите световни сили и какви послания и предупреждения отправи, вижте тук:

1. Русия повече няма да играе игри или да участва в тайни преговори за „дреболии“, Но е готова да участва в открити споразумения, които да защитават интересите на всяка страна.

2. Международните гаранции за сигурност и сътрудничество са разрушени. Споразуменията също вече са невалидни. А виновника за всичко това е САЩ, която се меси прекалено във вътрешната политика на всяка суверенна държава по света и се опитва да налага диктатура.

image

Владимир Путин заяви, че САЩ няма да гради сама нов световен ред

3. Тези, които градиха новия световен ред не успяха, защото строяха пясъчен замък. От Русия не зависи дали ще бъде изграден нов световен ред, но той няма да бъде построен без мнението и участието на Русия.

4. Консервативният подход е за предпочитане при въвеждане на новото социално общество, но Русия е отворена и за иновации.

5. Владимир Путин заяви още, че Русия няма за пореден път да влиза в ролята на спасител на света, както го е правила през вековете, с Наполеон, Хитлер и след това. Той също така каза, че страната му няма амбиции да създава световна империя, но и няма да позволи на „американската империя на хаоса“ да се разраства, накъдето си поиска.

6. Русия не смята да променя света по свой образ, нито да създава нов СССР. В същото време страната не може да бъде поставяна в международна изолация, нито пък да се правят опити да се превърне в поредната послушна пионка на картата на света.

7. Русия не иска да завладява нови земи, да унищожава държави или да води войни. Но в случай на подобен сблъсък властите в Москва са готови за война.

8. По отношение на новия световен ред, Русия няма да попречи на тези, които искат да го градят, но няма да допусне да бъдат засягани преки нейни интереси. „Русия ще стои „на страна“, докато не бъдем засегнати пряко. Но ако продължите с опитите да ни въвличате в нов военен конфликт, ще разберете какво е истинското значение на думата „болка“, добави той.

9. „Оттук-нататък Русия няма да се води от интереса на елита във вътрешната и външната си политика, а от волята на народа“, завършва речта си Владимир Путин.

Изводите оставяме на вас.

 




Гласувай:
6



1. podvodni - На срещата на клуб "Вайдал...
31.10.2014 21:37
На срещата на клуб "Вайдал" с тази реч и последвалите отговори на въпросите от страна на редица участници, Владимир Путин обяви началото на демонтажа на англосаконският икономико-политически модел в света. Направи го защото близо 65% от плановете за реорганизация и модернизация на Руската армия са изпълнени при краен срок 2018 г. Т.е. никоя страна вкл. и САЩ, теоретически и практически, вече, не е възможно да заплаши Русия по военен път. Реална военна заплаха за Русия теоретически съществува само от пълноценни военни обединени сили на НАТО, но путин ясно знае, че и те неса напълно готови за директни военни действия. След 2018 г. даже и този вариант отпада като реална заплаха.
Споразумението за газът на Украйна и ЕС премина изключително под диктовката на Русия. Путин не прави нищо за спиране на падането на рублата, като по този начин скъсява рубловите позиции на големи борсови спекуланти и чужди "инвеститори". А това ще се окаже решаващо и пагубно за редица чужди "инвеститори" в Русия, ако информацията която витае в икономическите среди, че от 1. 01 -03. 2015 ФЕД и САЩ обявят огромна част от доларовата емисия която е извън нефтеният пазар за придобита по престъпен начин и нейното отписване от световните и щатски финанси, се окаже вярна.
Същевременно Китай заяви, че ще възобнови Пътя на коприната по двете ( сухоземно и морско) направления.
Т.е. ясно очертава границите на своето икономическо пространство.
От БРИКС Русия и Китай + Индия (Иран) вече почнаха да очертават сверите си на влияние. Русия в Източна Европа, Германия, Австрия, Кавказ и бившите съветски републики в Азия, а Китай + Индия (Иран) в Централна Азия, Тихоокеанският регион и част от Близкият Изток.
Остава своите сфери да заявят Южна Африка в централната и южната част на Африканският континет, а Бразилия + Венецуела в Южна Америка.
цитирай
2. hadzapi - Путин на клуб "Валдай" каза и много други неща, по Риа новости ги имаше минути по минути. Прекрасен политик е.
31.10.2014 22:21
Вече Беларус и Русия са минали на рубли при търговията с нефта, Китай (основно тя с нейните капитали) създаде Банката за Азиатско развитие.
Брикс смятат да направят и те аналог на Световната банка и МВФ.
Евроазиатският икономически съюз вече действа, предстои и Армения да приемат, има и др. заявки.

От Потока "Силата на Сибир" вече се интересува и Индия и на високо ниво се водят преговори за техническото му прокарване до Индия, а за пълненето му от Русия по трасето даже и дума не става - газ ще има.

Аржентина разреши руска военна база на своя територия, в Куба може би ще възстановят от съветско време тяхна база, разширяването на Арктика - подадено е заявление официално за това, има вече първият руски военен град на остров Врангел, тези дни официално готов - жалкото само е, че там пък е резерват за белите мечки и дано да не се навреди с нещо на резервата.

И много др. плюсове - вчера последната атомна подводница от серия от 6 бр. е вече готова за пускане на вода. Минават на родно произвоство изцяло във военната промишленост.

Подводни, и сега не могат да заплашат Нато Русия - теоретически и практически, Русия има нещо, което ги кара да настръхват - Китай още си спомня за 1 млн. стопена за секунди китайска армия на остров Сахалин и около него в опита си да нападнат СССР, само че това нещо е толкова страшно, че всичко топи - и растения и камъни и животни и насекоми - нищо не остава живо - затова е "аномалията тайнствена" на Сахалин, но при реална заплаха от страна на Сащ - е защита това НЕЩО. За това НЕЩО няма противодействие от страна на Сащ и Нато.

Има и мн. мн. др. неща, късче по късче и се сглобява един огромен пъзел в плюс на Русия и Брикс и минус на Сащ и ЕС - жалко, че нашите политици отново ни вкараха на губещата страна.
цитирай
3. podvodni - БРИКС не е само обединение, а проект ...
31.10.2014 23:15
БРИКС не е само обединение, а проект за разделение на света на свободни и независими икономически свери под условното доминация на сответните страни.
Бразилия + Венецуела - Централна и Латинска Америка
Индия + Иран - Арабският свят в Африка(без Турция) + Близкият Изток
Китай - Централна Азия и тихоокенският регион
Русия - Източна Европа, Германия, Австрия, Балканите, Кавказ и бившите страни от СССР в Азия.

Валутата за разплащане в съответните зони ще бъдат на главните доминанти, а търговията между тях ще бъде в кошница.

САЩ остават в Северна Америка - Амеро
ЕС остава само в латинската си част - Евро, Рубла
Австралия и океания самостоятелна зона + Япония ( ако просъществува и не потъне) - Австралийски долар, Йена

Пълният запис на речта на Путин пред клуб "Валдай" + отговорите на зададените въпроси на адрес:

https://www.youtube.com/watch?v=aGtYEwm-22Q
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785171
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия