Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 23:25 - Аз съм българин и съм безпартиен(допълнен на 23.02.2013г).
Автор: zvezdy Категория: Политика   
Прочетен: 2464 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 26.02.2013 00:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нямам роднини или близки приятели , които да са членове на някоя партия.Най-малкото не съм чувал за такива.
   Приятели, предлагам ви да направим един "стоп кадър" на днешния ден.
   Какво се случва ?
   Всички от опозицията нагнетяват напрежението с лозунги от типа : Нечувана криза , Невиждани протести , Кървави улици .... и т.н.Не мислите ли , че има доста фалш и фантастика в това.
   Ето някои мои мисли.
   Първо един цитат - Телевизионният говорител Пол Харви казва: „Във времена като тези е добре да си припомняме, че винаги е имало времена като тези.“
   Как така се случи , че тези "спонтанни" протести избухнаха толкова организирано в няколко града едновременно.
   Как така се случи , че на всякъде първоначалните искания за закриване на енергийните дружества бързо, бързо прераснаха в искания за оставка на правителството и за нови парламентарни избори.
   Какви невиждани протести , какви карвави улици и за каква нечувана криза става дума? Протести от няколко хиляди души в цялата страна , завишени сметки само в някои региони , шепа побойници - за цвят - това е картината на тези "НЕВИЖДАНИ ПРОТЕСТИ".
               Театър!Театър!И пак театър!
   Хайде моля, видели сме протести и кризи и купонна система и опашки за бензин , на които чакахме по 48 часа.И комунистическите лагери на смъртта сме видели. Хората , обаче имат къса памет и много им отива сентенцията на Сергей Станишев : "Хладилникът , победи телевизора".
   Браво, г-н Станишев, много кратко и точно , защото наистина една част от нашия народ живее само за да плаща тока и парното.И вие сте един от основните виновници , да бъде докаран до това положение.

       ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО АКО НЕ БЕШЕ ЖАЛКО!!!!

     В предаването "Панорама", Г.Пирински каза / ще цитирам по памет/: не вярвайте на мантрата - " Комунистите казват - колкото по-зле е народът , толкова по-добре е за комунистическата партия".
    Това , обаче е основен постулат в трудовете на Маркс и Енгелс.Помислете малко - няма място за комунистическа партия в общество , където всички хора живеят добре и в охолство.Така, че тази "мантра" е вярна г-н Пирински. А, и ние сме го преживели това и знаеме , че е вярно г-н Пирински , така че усмивката ви е неуместна!!!
БСП е предател. БСП е провокатор. БСП е враг № 1 за българския народ. БСП е партията на българските чорбаджии. Партия демагог.Мачкат народа в името на народа.Прегърнали и готови да сложат на власт външен враг на България , само и само и те да останат в управлението , за да продължат да грабят. 
   Ще завърша с още един цитат:
Писателят Алфред Арман Монтапер е написал:
„Мнозинството вижда препятствията; малцина виждат обективните обстоятелства; историята вписва успехите на вторите, докато отплатата за първите е забравата.“ 

   Срещал съм хора с прекрасни идеали, членували в БКП.Не искам да ги зесегна.Нападките са ми към върхушката на БСП.
  
И тъй като се получи постинг насочен срещу БСП , а това не беше първоначалната ми идея, днес ще се опитам да доразвия мисълта си.
   Вчера , в магазина, казвам на управителката , която е доста по-възрастна от мен и с която се познаваме отдавна , да ми даде едно парче от най-хубавия суджук , защото утре, ще дойдат  комунистите на власт и ще скрият суджука :-)).Тя направо ме сравни със земята.Нямало такова нещо , Бойко Борисов бил най-големия бандит.Той имал вземане даване с незнам си кой и т.н. все в тоя стил.Когато ни управляваха БСП, било по-добре.Имало опашки в магазина , а сега, гледай - няма никой. 
   Защо ви разказвам тази случка?
   Защото, хората продължават да спорят кой от управляващите политици е по-голям бандит.А те всичките, малко или много са свързани с криминалните среди.Не трябва да избираме някой да ни управлява, само защото е по-малко бандит от другия.Всеки гледа да се облагодетелства от поста , който заема.Това е нормално човешко качество.Все още е далече онова "светло бъдеще", за което всички ние мечтаем, когато хората ще са безкористни , честни и равни.Така, че нашият избор трябва да се определя само от това , в каква посока ни води определена партия.Това е големият , важният въпрос , който трябва да си задаваме( към Европа ли, или  към Русия , към САЩ, към Турция , към Сърбия или към Китай и КНДР и т.н.),защото нашата държава се управлява от групировки извън България, а партиите са само проводници на тяхната политика.
   И още нещо.Управителката на малкия магазин иска да върне старото време.Защо?
   Защото тогава касовите апарати бяха хванали паяжина, имаше лош или дори никакъв контрол на качеството, високи надценки.Както един друг мой познат ми каза преди години - "ако не мога да продам стоката поне с 50% надценка , изобщо не я взимам от склада".По тази причина магазините бяха залети с нискокачествени имитации.До тук добре.Всеки да прави каквото иска.Обаче, точно тези хора най-много се възмущават от лошото здравеопазване,лошите пътища, лошото образование и т.н.Пенсията на мъжа й била еди колко си.
   Ами, от къде пари , когато никой не плаща данъци?

   И понеже през последните години ги натиснаха, сега те са основния двигател за това да се върне старото време и най-много ритат срещу управлението на ГЕРБ. 
   Разбира се това е невъзможно.
   И колкото по-бързо го разберат това хората , толкова по-добре.Да си огледат бизнеса , да го реорганизират в крак с времето за да продължават напред.

БЪЛГАРИ, МИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!



Гласувай:
6



1. podvodni - Още си млад и зелен та да пишеш сер...
22.02.2013 23:45
Още си млад и зелен та да пишеш сериозни постинги. Виж ако бе като повечето от нас,преживели Втората световна, Първата, Балканската и Априлското въстание, тогава е друга работата.
И нещо не ми се мисли за вашите деца, а за нашите!
цитирай
2. zvezdy - Още си млад и зелен та да пишеш сер...
22.02.2013 23:55
podvodni написа:
Още си млад и зелен та да пишеш сериозни постинги. Виж ако бе като повечето от нас,преживели Втората световна, Първата, Балканската и Априлското въстание, тогава е друга работата.
И нещо не ми се мисли за вашите деца, а за нашите!


О, Сергей......проверяваш дали имам модерация ли ?
Нямам.
Изпей нещо.Гласът ти е толкова хубав!
цитирай
3. podvodni - Нееееееещоооооооо! Хареса ли ...
23.02.2013 00:20
Нееееееещоооооооо!
Хареса ли ти? Мога и на друга честота!
цитирай
4. zvezdy - Аз пък, ще ти разкажа една приказка
23.02.2013 00:44
podvodni написа:
Нееееееещоооооооо!
Хареса ли ти? Мога и на друга честота!


Приказка за Цар Соломон и магарето.
Пред царя се събрали всичките животни на земята.Дошло и магарето.Повъртяло се малко , па започнало да реве с цяло гърло.
Когато свършило Цар Соломон го попитал защо реве така.
- Ами че аз ако пред такова голямо събрание не си покажа магарията , пред кого ще я покажа - отвърнало магарето.
Това е положението.Нищо ново под слънцето. :-))
Продължавай да пееш !
цитирай
5. dinkov - Динков
23.02.2013 03:58
zvezdy - има и други хора които се опазиха да не влезнат в никоя партия. Не, че нямат глави на раменете си и нямат гражданска позиция. Безпартийните българи сме най-много. Постинга ти е правдив според мен с една лека корекция. Ти написа: "БСП е партията на българските чорбаджии."-Да си чорбаджия мисля, че няма лошо. Ако си успял икономически да се оправяш, а и да даваш хляб на други хора... какво лошо има в това. Значи си умен. БСП е партия на бившата комунистическа висша номенклатура, която си спретна преврата на 10.11.1989 г. с цел да замени политическата си власт с икономическа и да обсеби огромната държавна собственост за себе се. Лошото е, че успя. И станаха олигарси. Прави разлика между висша комунистическа номенклатура и обикновени хорица които са били партийни членове тогава.Партията тогава бе 1 милион членове. Между последните има много свестни, които от глупост спомогнаха на номенклатурата да си постигне целите. Ето това е лошото. Но какво да се прави такъв е живота. Глупостта си е глупост и сега тези хора са едни от най-ощетените.
А понятието чорбаджия въпреки, че е наситено с много отрицателни емоции, означава и отговорност. Някой който може да се оправя в тая помия и не протяга ръка към държавната ясла, а е пълни, е поел отговорност да създаде работни места и за други.
Ицко
цитирай
6. zvezdy - Динков,
23.02.2013 17:14
взех си бележка и се опитах да изясня позицията си в постинга.
цитирай
7. nrd - Страх
23.02.2013 17:54
Вие просто се страхувате да признаете,че има по-умни и смели хора от Вас!
цитирай
8. dinkov - Динков
23.02.2013 23:48
zvezdy - прочетох добавката ти към постинга. Ще се съглася само наполовина. Ще обясня защо.
За контрола на качеството на храните. Тук коментар не трябва дори да се прави. Той трябва да се подразбира, че е задължителен. И то жесток. Защото става дума за здравето на хората. Но най - лошокачествени стоки продават чуждите хранителни вериги, защото почети монополизираха пазара на дребно. По - голяма глупост от "Хубаво и евтино" трудно може да се измисли. Или е хубаво или е евтино. За да е евтино означава, че производителя има много ниска себестойност. Това се постига по много начини, но при хранителните стоки става най-вече чрез влагане на аз им казвам "боклуци". А ние лапами ли лапами ! И се чудим защо сме болни. Можеш ли да направиш сравнение с пилешко от "Кауфланд" например и селско пиле. Не можеш. До но себестойността на селското пиле е висока. Затова е хубаво и вкусно. А като искаш боклук пиле иди и си вземи от чужда хранителна верига. Там е евтино. Но поне да пише "евтино и боклук" ще се съглася. Защото ще е правдиво. В момента Оланд по телевизия "Европа" казва, че ще се вземат мерки за контрол върху храните. Аз бих му отговорил. Добро утро. Но се отплеснах. Това не е темата на постинга и добавката.
За данъците на малките магазини. Повечето са на патент. Че на тях данъка им го взимат предварително. Има много некоректни и сред тях, но те лека-полека отпаднаха от пазара. Лошото е, че чуждите хранителни вериги фалираха свестните и ги пратиха пред бюрото на труда.А ако мислиш, че чуждите вериги не правят мошенгии, значи си наивник. На кому беше нужно това. Една от причините да сме на това дередже е и това. Ако ти е интересно имам постинг "ФАЙДАТА ( ползата ) И ГЛУПОСТТА ОТ ЧУЖДЕСТРАНИТЕ
ХРАНИТЕЛНИ ВЕРИГИ !!!". Ако имаш време го прочети. Има и смислени коментари. Също и "ЩО Е НЕОКОЛОНИАЛИЗЪМ И ИМАЛИ ТОЙ ПОЧВА У НАС ?"
Ицко
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zvezdy
Категория: Други
Прочетен: 69593
Постинги: 32
Коментари: 23
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031